Boonesta hotline 085-8772408 - Bezoek alleen op afspraak

Selecteren van onze koffie

Wij, van Boonesta, selecteren de meeste unieke koffies van over de hele wereld op smaak. Koffies met karakter! Deze strenge selectie gebeurt met het blind cuppen en beoordelen van veel verschillende koffies. Alleen die koffies die unaniem door het team van Boonesta als smaakvol worden bestempelt, komen door deze strenge selectie heen. Hierdoor selecteren wij, zonder twijfel, de meest smaakvolle koffies voor jou!

Branden

Al deze geselecteerde koffies worden vers voor jou gebrand in een “drum-roaster” van de Nederlandse top producent Giesen. Hierin branden wij iedere koffiesoort op zijn eigen en unieke brandprofiel om ervoor te zorgen dat alle smaken uit de unieke boon perfect tot zijn recht komen

Juiste branding

Koffie branden is een echte ambacht! Koffies die te licht gebrand en daardooor onderontwikkeld zijn geven een grasachtige smaak in je kopje. Koffies die te lang gebrand zijn geven een bittere en verbrande smaak. Onze eigen koffiebrander, Mr. Fire, is opgeleid door werelds beste koffiebranders en consultants en zorgt bij iedere koffie voor de meeste unieke en smaakvolste brandprofiel. Door het toepassen van de slow-roast methode, krijgen onze koffiebonen langer de tijd om zich goed te ontwikkelen en dat proef je!

Crack

Bij al onze koffies wordt de branding aangeduid. Hierbij vermelden wij ook de ontwikkelingstijd van de boon. Deze ontwikkelingstijd duiden wij aan doormiddel van de tijd na de 1e of voor de 2e crack.

De 1e en 2e crack zijn twee belangrijke fases tijdens het koffie branden. Je hoort de koffiebonen dan licht poppen zoals bij popcorn en geeft aan in welk ontwikkelingsstadium de koffiebonen zich bevinden. 1e crack betekend licht gebrand en de 2e crack betekend donker gebrand.

Koelen

Na het branden worden al onze koffies snel met lucht gekoeld. Hierdoor blijven alle smaken in de bonen bewaard en zorgen we voor smaakvolle koffies met karakter!

Deel je Boonesta moment